Vítejte ve Španělsku!

Ráno jsme vstali asi v 10 hodin, vykopali se, poklidili a jeli dolů do Andorra la Vella do "Biologie marketu", kde pracuje Gavy. Nikde v obchodě jsme ho neviděli, tak jsme se zeptali prodavačky, která sice anglicky moc nerozumněla, ale pochopila, koho hledáme, tak ho vyvolala mikrofonem. Opět usměvavý a v dobré náladě, dali jsme mu klíče a loučili se, tisíckrát jsme mu děkovali a udělali si na památku fotku. Ještě jsme si tam koupili jeden croissant, prý nejlepší na světě (1,20 Eur). Nebyl to takový malý ždibík, jako tady u nás a byl vážně výbornej, ne moc přeslazenej a křupavoučkej. Byl lehce potřený medem a posypaný čokoládou a bez náplně. Pak jsme šli do supermarketu a koupili si fake malibu (3,50Eur), melounovou vodku (2,50Eur) a něco k jídlu a vydali jsme se na cestu do Španělska - za Barcelonu do Calelly.
Výhled na moře

Naštěstí jsme tam sehnali couchsurfera Yuriho, který nám nabídl ubytování až do pátku. Na hranicích Andorra/Španělsko byla celkem fronta. Nám pasy ani auto nekotrolovali, to Španělům ano, jestli nepřeváží více litrů alkoholu nebo kartonů cigaret než je povoleno. :D
I přes počet benzínek v Andoře ani jedna nenabízela plyn, proto jsme museli tankovat drahý benzín a na ten jet až do Barcelony. Cesta byla vcelku OK, až na to příšerný vedro. Do Calelly jsme dorazili kolem páté. Yuri měl podzemní garáž pro dvě auta, což bylo super, protože zaparkovat na ulici se nedalo.
Šli jsme si dát věci k Yurimu do bytu. Měl nádherný dvoupatrový byt a my pro sebe měli celé horní patro s koupelnou, ložnicí a terasou. :-) Jak v hotelu! Pak jsme se šli společně projít po Calelle.
Náš pokoj:)
Je to hodně turistický město, ale moc hezký. Večer jsme s Yurim jeli do vedlejšího města do elektra, kde pouze tento den prodávali zboží bez DPH. Yuri chtěl navigaci a telefon do bytu. Bylo tam šílenejch lidí... Pak jsme se šli najíst do nějaké bageterie. Dala jsem si bagetu s kuřecím masem, americké brambory a tatarku, kečup a fantu (celkem 6,90Eur, ale u poklady mi vrátili o euro navíc, takže mě to vyšlo jen na 5,90Eur :D). Bylo to výborný a dost velká porce, ty brambory jsem ani nedojedla. Cestou zpět jsme asi 2x stavěli a dívali se po okolí. Spát jsme šli po půlnoci, chvíli jsme totiž ještě seděli na terase a kecali. Zítra na pláž!

Vstávali jsme později, protože jsme nebyli schopní vylézt dříve. :D Domluvili jsme se s Yurim, že mu dnes uvaříme něco českého a že se sejdeme ve 14 hodin doma. Dal nám klíče, protože jsme řekli, že budeme doma určitě dříve než on. Pak jsme šli na pláž, která byla od jeho bytu vzdálená asi 10 minut pomalé chůze.
Bylo tam fakt přelidněno. Pláž byla z malilinkatých kamínů, nebyl to úplně písek a docela čistá. Váleli jsme se, koupali se, četli si, pohodička relax. :-) Pak jsem kousek od nás viděla hlouček lidí, víceméně teda dětí. Šla jsem se mrknout, co se tam děje a byla tam vyplavená medúza. Děti řvali a šťouchali do ní. Byla už mrtvá (jinak by ji moře nevyplavilo, žijou hodně v hloubce), ale stejnak mi jí bylo líto. :D
Šli jsme domů trošku dřív, abychom stihli nakoupit věci na oběd. Připravila jsem bramboráky a k tomu kuřecí maso. Yuri se asi o hodinu zpozdil. Jeho kočka Mika se pořád okolo nás při vaření ometala. :D

Yuriho kočka Mika
Bramboráky pro Yuriho
Yurimu bramboráky chutnaly (teda aspoň to tvrdil). Domluvili jsme se, že večer Yuri udělá sangrii a my ogrilujeme špízy. Šli jsme se projít po městě a pokoukat po krámcích a pak na nákup ingrediencí. Nakonec jsme špízy negrilovali, ale dali do trouby, bylo to rychlejší a jednodušší než rozdělávat gril a uhlí. Potom jsme na terase popíjeli sangrii, byla fakt výborná. Prostě pravá od Španěla! :-) Kecali jsme asi do 2 hod. a šli chrupat. :-)

Recept na pravou Sangrii :)

1 komentář

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig